Sistemul VAR și cei care îl folosesc au dat rateruri în ultimele etape ale Superligii, trezind multe polemici și interpretări.
Arbitrii români au probleme în a interpreta în special fazele în care mingea atinge mâinile jucătorilor în propriile suprafețe de pedeapsă.
U. Cluj nu a beneficiat de un penalty în confruntarea de la Voluntari, dar apoi a fost penalizată cu Rapidul, FC U Craiova a dat golul de trei puncte contra lui Sepsi după un henț evident al lui Sidibe, argeșeanul Meza Colli nu a fost nici el pedepsit pentru henț în careu la Botoșani, în timp ce UTA acuză, pentru a doua oară în acest sezon, că arbitrii (din teren sau de la VAR) nu văd sau, mai grav, nu sancționează cu lovituri de la 11 metri ceea ce revăd pe monitoare.
Ultima fază acuzată de arădeni a avut loc spre finalul confruntării de la Mioveni, când mingea s-a lovit de mâna lui Balaur și jocul a fost lăsat să continue.
„Trebuie să recunoaștem că am făcut un meci slab, în special jucătorii din spatele lui Postolachi nu au făcut ceea ce ar fi trebuit și am pregătit, dar, chiar și așa, puteam să câștigăm dacă arbitrii erau mai atenți. Sau dacă din Camera VAR li se transmitea ce trebuia să se transmită. În sensul că în minutul 72 trebuia cartonaș roșu la Garutti, din punctul meu de vedere și nu numai al meu, ci și al tuturor celor care au analizat acest meci.
Apoi, am avut penalty în minutul 82, la Balaur, la o minge oprită în careu cu mâna și nu s-a văzut. Dacă aveam penalty și am fi marcat și se făcea 2-1 pentru noi și nu mai ajungeau ei la faza de 11 metri în favoarea lor și cred că luam trei puncte și eram bine în momentul ăsta. Cu tote că, într-adevăr, o spun din nou, jocul nu m-a mulțumit nici pe mine, nici pe pe staff-ul meu și cred că pe nimeni din tot ceea ce înseamnă UTA.
Iar aici includ și jucătorii, ei sunt conștienți de lucrul ăsta. Măcar este lucru este important că sunt conștienți și au recunoscut că nu am fost ceea ce trebuie la Mioveni”, a precizat Ilie Poenaru la conferința de presă de după meci.
Antrenorul UTA-ei chiar susține că VAR-ul nu ajută prea mult până în acest moment fotbalul românesc și ar dori să se investească mai mult în acest sistem considerat de mâna a doua.
„Din păcate, cred că arbitrajul a rămas la același nivel și poate chiar mai jos. Îmi pare rău să spun asta, dar ăsta este adevărul că ei nu ajută la creșterea fotbalului. În camera VAR sunt aceiași arbitri care apar și pe teren, se rotesc între ei. Legat de fazele suspecte de henț, nici eu nu am răspuns, dacă ei știu sau nu când să ia decizii.
Probabil că ei oricum au argumente la tot ceea ce noi spunem. Împreună cu mai mulți antrenori, am ajuns la concluzia că ar trebuie să ni se prezinte și nouă imaginile cu ceea ce se vede și ce nu se vede din Camera VAR.
Poate sistemul nu este de cea mai înaltă generație și atunci ar trebui acum cu toții să tragem un semnal sau să ne unim cu toții, ca și cluburi vorbesc, și să venim cu o sumă stabilită pentru a aduce cel mai bun sistem VAR în România.
E clar că acesta nu e cel mai bun, iar asta denotă din faptul că stai 10 minute pentru o decizie, cred că suntem singurii din lumea asta la care se petrece așa ceva. Este incredibil, adică nu se poate așa”, mai susține Poenaru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER